Vâlcea favorită! Oltchim, cap de serie pentru tragerea la sorţi a Ligii

Vâlcea favorită! Oltchim, cap de serie pentru tragerea la sorţi a Ligii

Sursa foto: Prosport

Oltchim se află în faţa unei alte premiere pentru handbalul românesc de când formatul Ligii Campionilor a fost revoluţionat. Formaţia vâl­ceană a fost desemnată de EHF cap de serie înaintea tragerii la sorţi a grupelor Champions League, din 13 iulie.

Drumul campioanei României către fazele finale ale celei mai prestigioase competiţii în sezonul 2010-2011 pare mai accesibil în comparaţie cu sezoanele precedente. Prin punctele şi performanţele obţinute în ultimii trei ani, Oltchim se clasează pe locul 4 în Europa, motiv pentru care va intra în urna capilor de serie la tragerea la sorţi, ce va avea loc la Viena, alături de Viborg, Györ şi Hypo. Practic, antrenorul maghiar Peter Kovacs are toate argumentele pentru a trage cu Vâlcea la finala Ligii Campionilor.

Dar ce înseamnă o tragere la sorţi cu Oltchim în postură de cap de serie? O grupă, spre exemplu, cu Leipzig (Germania), Toulon (Franţa) şi o echipă venită din calificări, configuraţie care i-ar putea asigura campioanei României un loc întâi fără prea mult efort şi, implicit, o poziţie de favorită în grupele principale, unde vor accede cele mai bune opt echipe ale continentului. E adevărat, în cazul unei trageri nefavorabile, Vâlcea ar putea juca şi într-o grupă cu Larvik (Norvegia) şi Buducnost (Muntenegru), dar chiar şi aşa ar pleca cu prima şansă.

yahoo
twitter
facebook
comenteaza
 
Cuvinte cheie: oltchim handbal liga campionilor
 

daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la RSS

 
 
comenteaza

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Cod captcha invalid!

* - cimpturile marcate cu steluta sunt obligatorii
comentarii 1